Străzi năclăite, treceri de pietoni îmbâcsite de zăpadă şi noroi, mormane de zăpadă la marginea părţii carosabile, trotuare pline de nea. După prima zăpadă o parte din oraş vă râmâne în această situaţie.
Primăria a ordonat operatorilor de salubritate din oraş să transporte zăpada în exces care s-a adunat în Cluj-Napoca încă de duminică. Îndepărtarea acesteia se face prioritar în centru. Dacă va ninge, cartierele vor rămâne sub zăpadă, pentru că activitatea de curăţare se va sista.
Strategia Primăriei privind maldărele de zăpadă care au rămas în oraş după curăţarea carosabilului şi a trotuarelor nu vizează aşteptarea primăverii şi a topirii zăpezii. Munţii de zăpadă vor dipărea, dar lent.
Primarul Emil Boc a declarat pentru ZIUA de CLUJ că administraţia a activat serviciile de curăţare şi încărcare a zăpezii în exces rezultată în urma curăţării carosabilului şi trotuarelor din oraş. "S-a început cu Piaţa Păcii şi se va continua cu zona centrală. În funcţie de trafic, activitatea va continua, pentru că nu putem nici bloca circulaţia din zona centrală", a afirmat Boc.
Operatorii de salubritate spun că, dacă va ninge în oraş, aşa cum spun prognozele, maldărele de zăpadă care s-au format între carosabil şi trotuare vor rămâne pe loc. Şeful Rosal, Segiu Hossu, a declarat că societatea va acţiona în noaptea de luni spre marţi cu precădere în zona centrală. "Am încărcat şi am dus din centru aproximativ 400 de metri cubi de zăpadă. Aceasta se transportă pe strada Nădăşel, în zona pârîului Nadăş. Am acţionat cu precădere în Piaţa Lucian Blaga şi pe Eroilor. În noaptea aceasta (luni spre marţi) ne concentrăm să mai ducem din zăpada din zona centrală. Dacă nu va ninge, vom intra şi pe cartiere, pe arterele principale din Mănăştur şi Zorilor, cu acestea vom începe", a spus Hossu.
Şeful Brantner, Eugen Vereş a declarat că societatea acţionează pe sec