Dosarul de corupţie al lui Dan Voiculescu urmează să fie transferat de la Tribunalul Bucureşti la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după şase luni în care judecarea dosarului a stagnat. Dosarul va fi mutat de la Tribunal la Curtea Supremă, pentru că Voiculescu a câştigat algerile din colegiul 8 Senat din sectorul 4. Potrivit legislaţiei, dosarele în care sunt judecaţi senatorii sunt deliberate de Curtea Supremă.
Dosarul lui Voiculescu a fost judecat de Tribunalul Bucureşti şase luni fără a se emite o sentinţă. În iunie, acest dosar a fost trimis de la Curtea Supremă la Tribunalul Bucureşti.
Experţii în practica judiciară au explicat pentru gândul că dosarul în care este judecat Dan Voiculesc pentru fapte de corupţie ar urma să se întoarcă la Curtea Supremă unde a fost judecat până pe 28 iunie. Avocatul Marian Naza, cel care îl apără pe Dan Voiculescu în dosarul ICA, a confirmat pentru gândul că dosarul ar urma să fie judecat de Curtea Supremă.
Pe 25 iunie, Dan Voiculescu şi-a dat demisia din Parlament, motivând că nu i s-a aprobat un amendament care prevedea dublarea pedepselor pentru evaziune fiscală. Unul din efectele demisiei lui Dan Voiculescu din Senat a fost mutarea dosarului de corupţie în care este judecat de la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie la Tribunalul Bucureşti.
Acum, situaţia este inversă. Dan Voiculescu devine senator, astfel că dosarul se mută înapoi la Curtea Supremă. Legea prevede că dosarele în care sunt inculpaţi deputaţii şi senatorii se judecă de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În cele şase luni în care a stagnat la Tribunalul Bucureşti, dosarul a avut cinci termene de judecată. În cele mai multe din cele cinci termene, s-au dispus amânări şi au fost analizate diverse cereri ale apărării. Înainte să fie transferat la Tribunalul Bucureşti, magistraţii Curţii Supreme erau aproape de finalizare