Directia Generala de Finante Publice Judeteana Iasi Fiscul iesean a reusit sa inregistreze plusuri la veniturile realizate in aceasta perioada. Pentru primele 11 luni ale anului, institutia a adunat la bugetul consolidat de stat cu aproape 5 procente mai mult, decat aceeasi perioada a anului trecut, respectiv aproape 1,82 miliarde de lei. Totodata, a fost rambursat TVA in valoare de 284 milioane de lei. Pentru a ajunge la un nivel de colectare mare, Fiscul a intensificat masurile de executare silita, astfel ca, pana la sfarsitul lunii noiembrie, erau inregistrate 309 sechestre pe bunuri mobile si imobile ale contribuabililor, aproape 11.000 de popriri pe venituri la terti si peste 52.000 de popriri pe veniturile din conturile bancare ale debitorilor, acestea din urma fiind aproape duble in comparatie cu cele de anul trecut.
Conform legislatiei in vigoare, agentii economici care inregistrau debite catre bugetul de stat, au avut posibilitatea solicitarii la plata reesalonata a datoriilor. Doar 306 contribuabili au uzat de aceasta facilitate, in 221 de cazuri fiind aprobate cererile. Cu toate ca statul a incercat sa-i ajute, 51 de agenti economici au "uitat" sa plateasca ratele aferente reesalonarii, datoria lor ridicandu-se la peste 15 milioane de lei. Conform legii, pentru datorii mai mari de 5.000 lei, se instituie gaj pe bunurile contribuabilului, care vor fi valorificate, in cazul nerespectarii termenelor de plata a ratelor.
Directia Generala de Finante Publice Judeteana Iasi Fiscul iesean a reusit sa inregistreze plusuri la veniturile realizate in aceasta perioada. Pentru primele 11 luni ale anului, institutia a adunat la bugetul consolidat de stat cu aproape 5 procente mai mult, decat aceeasi perioada a anului trecut, respectiv aproape 1,82 miliarde de lei. Totodata, a fost rambursat TVA in valoare de 284 milioane de lei. Pentru a