Ingrediente
400 g ciuperci proaspete
o legătură ceapă
2-3 morcovi
1-2 legături pătrunjel
200 g paste fusilli
sare
piper
3 linguri ulei
2 l apă
Mod de preparare
1. Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se opăresc 3-4 minute în apă cu sare, cât să nu-şi schimbe culoarea.
2. Se curăţă ceapa, se spală şi apoi se taie solzişori. Morcovii se spală şi ei, se curăţă şi apoi se taie rondele sau în funcţie de preferinţe.
3. Ciupercile se taie feliuţe potrivite şi se călesc în ulei. Se adaugă cantitatea de apă şi legumele şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
4. Separat, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, iar după ce au fiert, se pun în sită şi se trec printr-un jet de apă rece ca să nu se lipească între ele.
5. După ce au fiert legumele, se adaugă pastele fierte.
6. Supa se condimentează cu sare, piper şi, spre sfârşit, se ornează cu pătrunjelul tocat mărunt.
Ingrediente
400 g ciuperci proaspete
o legătură ceapă
2-3 morcovi
1-2 legături pătrunjel
200 g paste fusilli
sare
piper
3 linguri ulei
2 l apă
Mod de preparare
1. Se curăţă ciupercile, se spală în câteva jeturi de apă şi se opăresc 3-4 minute în apă cu sare, cât să nu-şi schimbe culoarea.
2. Se curăţă ceapa, se spală şi apoi se taie solzişori. Morcovii se spală şi ei, se curăţă şi apoi se taie rondele sau în funcţie de preferinţe.
3. Ciupercile se taie feliuţe potrivite şi se călesc în ulei. Se adaugă cantitatea de apă şi legumele şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
4. Separat, se pun pastele să fiarbă în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, iar după ce au fiert, se pun în sită şi se trec printr-un jet de apă rece ca să nu se lipească între ele.
5. După ce au fiert