Ingrediente:
120ml apa
40g cacao
1 lingurita cafea instant
140g ciocolata amaruie tocata marunt
1 lingura brandy
½ lingurita extract de vanilie
2 oua
2 albusuri
60g zahar
un praf de sare
350g frisca lichida
Incinge cuptorul la 180C. Fierbe apa intr-o oala, adauga cacaua si cafeaua instant si amesteca pana cand se dizolva complet. Stinge focul si adauga ciocolata amestecand pana cand se topeste. Adauga brandy-ul si extractul de vanilie si apoi toarna totul intr-un bol. Lasa amesecul sa se raceasca timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.
Bate cu telul ouale, albusurile, zaharul si un praf de sare la bain-marie, pana cand zaharul se topeste. Toarna apoi amestecul intr-un bol si mixeaza timp de 5 minute, pana se face o spuma. Incorporeaza treptat spuma de oua in bolul cu amestecul de ciocolata si adauga si frisca lichida.
Toarna totul intr-o forma rotunda de tort cu pereti detasabili (diametrul de 20cm) si pune la cuptor timp de 30 de minute pana cand se intareste, dar nu devine foarte ferma compozitia. Se va intari complet cand se raceste.
Lasa mousse-ul sa se raceasca si apoi pune-l la frigider cel putin 8 ore. Decoreaza cu frisca si fructe proaspete.
Ingrediente:
120ml apa
40g cacao
1 lingurita cafea instant
140g ciocolata amaruie tocata marunt
1 lingura brandy
½ lingurita extract de vanilie
2 oua
2 albusuri
60g zahar
un praf de sare
350g frisca lichida
Incinge cuptorul la 180C. Fierbe apa intr-o oala, adauga cacaua si cafeaua instant si amesteca pana cand se dizolva complet. Stinge focul si adauga ciocolata amestecand pana cand se topeste. Adauga brandy-ul si extractul de vanilie si apoi toarna totul intr-un bol. Lasa amesecul sa se raceasca timp de 10 minute, amestecand din cand in cand.
B