După ce a fost debarcat din fruntea Guvernului şi din poziţia de preşedinte al PDL, Emil Boc s-a retras la Cluj, unde a demonstrat că se poate obţine un scor electoral bun, în ciuda valului electoral pe care stă USL.
În urma calculului matematic, în urma voturilor obţinute de candidaţii pentru un fotoliu de parlamentar, din judeţul Cluj, USL a obţinut patru mandate de deputaţi şi două de senatori, ARD a obţinut trei mandate de deputaţi şi unul de senator, UDMR a obţinut două mandate de deputaţi iar PPDD, un mandat de deputat. Jocul se mai dă pentru un mandat de senator, care nu a fost încă distribuit, cel mai probabil acesta va ajunge fie la UDMR, fie la PPDD.
PDL a luat maxim în Cluj Napoca
Câştigătorul cel mai mare al acestor alegeri este Emil Boc, care conduce din umbră PDL Cluj. După ce a fost debarcat din fruntea Guvernului şi din poziţia de preşedinte al PDL, Emil Boc s-a retras la Cluj, unde a demonstrat că se poate obţine un scor electoral bun, în ciuda valului electoral pe care stă USL. ARD Cluj a obţinut două mandate sigure, prin deputaţii Adrian Papahagi – Colegiul 1 şi Daniel Buda – Colegiul 2, iar în urma redistribuirii voturilor va prinde şi Colegiul 4 – Adrian Gurzău. În plus, peste cele trei mandate, toate din Cluj Napoca, mai vine şi mandatul de senator obţinut de Alin Tişe, pe Colegiul 1 Senat, din Cluj Napoca.
Aceste rezultate zdrobitoare ale PDL, dovedesc faptul că municipiul Cluj Napoca a rămas şi va rămâne în continuare un fief de forţă al PDL. După patru ani de reforme dure, clujenii au demonstrat că încă cred în Emil Boc.
USL Cluj, patru mandate de deputaţi şi doi de senatori
Ca şi la alegerile din 2008, USL Cluj a strălucit în afara municipiului Cluj Napoca. Calculele electorale arată clar că USL a câştigat cu jumătate plus unu, trei mandate de deputaţi şi unul de senator. Este vorba despre Radu Zlati în Colegiul