La Turda, USL şi PPDD se află în alianţă. Cele două formaţiuni politice au bătut palma în Consiliul Local, formând o majoritate decizională, iar Lucian Nemeş (PPDD) a fost ales viceprimar, susţinut de alianţa PPDD-USL.
La vremea respectivă, "trocul" viza şi alegerile parlamentare, respectiv susţinerea lui Cristian Matei (PSD) pentru un fotoliu de deputat. Împărţeala locurilor, însă, a dat peste cap înţelegerile, pentru că s-a stabilit în interiorul USL ca acest colegiu să fie atribuit PNL.
Cum înţelegerea "viceprimar-susţinere parlamentară" era valabilă doar pentru candidatura lui Cristian Matei, Lucian Nemeş şi-a anunţat candidatura în ultimul moment, bazându-se pe votul politic de la alegerile locale, care îl dădeau cu şanse pentru obţinerea unui mandat de deputat. Candidatura sa i-a deranjat pe liberali, aceştia condiderând că Lucian Nemeş nu şi-ar fi respectat angajamentul din vară.
Care a fost adevărata miză?!
Atacul direct al candidatului USL la adresa PPDD, partidul din care face parte viceprimarul Lucian Nemeş, este surprinzător din perspectiva alianţei existente pe plan local. Totuşi, era clar că Vasile Grumaz (foto) nu se lupta cu Lucian Nemeş, iar această constatare ridică semne de întrebare privind adevărata intenţie. Cu atât mai mult cu cât liberalii aveau date electorale, rezultate în urma unui sondaj de opinie.
Şi se pune întrebarea: nu cumva liberalii au vrut să i-o plătească lui Lucian Nemeş, blocându-i accesul spre Camera Deputaţilor?! Nu de alta, dar campania USL împotriva PPDD, pe plan local, ar fi putut conduce la pierderea celor 250-300 de voturi care i-au lipsit lui Lucian Nemeş pentru a deveni parlamentar. Se poate considera o pierdere mică, în altă conjunctură, dar în actuala conjunctură a fost suficient ca Lucian Nemeş să piardă fotoliul de primar, în favoarea candidatului PPDD de la Câmpia Turzii, I