La Sibex, ritmul tranzacţiilor a continuat să fie unul slab şi în cea de-a doua şedinţă a săptămânii, după ce luni s-a înregistrat cel mai slab volum din decembrie de până acum. Deşi preţurile creşteau, ordinele s-au lăsat aşteptate şi, conform datelor înregistrate la ora 17.00, numărul contractelor încheiate era de 362 iar valoarea tranzacţiilor se apropia cu greu de 3 milioane de lei.
Cu 155 de contracte realizate pe scadenţa iunie, derivatul pe indicele Dow Jones era cel mai speculat simbol. La ora menţionată cotaţia sa creştea cu 76 puncte, la 13.250 puncte. Speculatorii anticipau aşadar o evoluţie favorabilă indicelui pe termen foarte scurt înregistrată în contextul în care şi în SUA, piaţa bursieră se afla pe "verde", direcţie care se datora influenţei pozitive a ştirii despre creşterea încrederii investitorilor din Germania dar şi speranţelor că discuţiile privind bugetul vor progresa în cele din urmă la Washington. "Deşi creşterile erau destul de importante, reacţia participanţilor nu a fost măsură în prima parte a zilei şi se pare că nici influenţele externe nu mai sunt suficiente pe a mişca piaţa de la Sibiu în mod semnificativ. Urmează să vedem exact dacă investitorii vor reacţiona în partea a doua zilei la evoluţia din SUA", a explicat un broker.
Pe fondul scăderii interesului pentru derivatele valutare, topul produselor înregistrat la ora 17.00 indica pe poziţia secundă simbolul DESIF5 cu scadenţa decembrie. S-au încheiat 81 de contracte iar cotaţia unei acţiuni SIF Oltenia a închis la 1,39 lei, în creştere cu 0,36%. Tot pentru DESIF5 interesul s-a extins şi pe scadenţa martie 2013, în condiţiile în care termenul decembrie se apropie vertiginos. Pentru prima scadenţă trimestrială din 2013 DESIF5 a atras 23 de contracte iar cotaţia a închis la 1,37% după o creştere de 0,24%.
În sectorul derivatelor pe cursurile de schimb, perechea val