Instanta a anulat procesul de executare silita a telegondolei din Sinaia, detinuta de autoritatile orasului, inceput la solicitarea firmei Dunarea IFN, finantatorul proiectului.
„Telegondola din Sinaia ramane in proprietatea orasului, asa cum era si normal, caracterul de bun public fiind unul de netagaduit. Constructia obiectivului turistic a fost realizata integral din bani publici, iar finalizarea dosarului prin intrarea sa in posesia Primariei reprezinta o victorie importanta atat pentru localnici, cat si pentru restul tarii”, a declarat Gheorghe Buta, deputy managing partner, Musat & Asociatii, casa de avoocatura care a reprezentat in instanta Primaria Sinaia.
„Problema de drept pusa in discutie si care in mod normal a stat la baza solutiei instantei de judecata a privit nelegalitatea executarii silite initiate in lipsa unui titlu executoriu impotriva unui bun care a intrat in mod legal in patrimoniul public al Orasului Sinaia. Fortarea limitelor contractului de leasing reprezinta o problema de drept tot mai des intalnita in practica judiciara a ultimilor ani, utilizatorii din contractele de leasing fiind practic obligati sa tolereze nerespectarea flagranta a obligatiilor asumate de finantatori pentru a nu se trezi in situatia unei executari silite initiate abuziv de societatea de leasing”, a precizat Gheorghe Buta.
Telegondola a devenit subiectul unui litigiu intre Orasul Sinaia si firma de leasing Dunarea IFN SA, finantatorul proiectului, dupa ce autoritatea locala a actionat in justitie firma de leasing din cauza incalcarii obligatiilor contractuale. Ca urmare a acestor demersuri, la 1 octombrie 2011, Dunarea IFN S.A a anuntat rezilierea contractului de leasing si inceperea executarii silite a operatorului Telegondolei - Transport Urban Sinaia.
La acea vreme, Musat & Asociatii a obtinut suspendarea provizorie a e