Reprezentanţii operatorilor de salubritate au avansat posibilitatea prelungirii contractelor cu Primăria, care expiră la jumătatea anului următor. Chiar pe 49 de ani. Firmele au cerut din nou majorarea tarifelor.
Administraţia locală susţine indexarea preţurilor pentru curăţenia la bordură, pe timp de vară şi iarnă, cu aproape 10% şi a făcut o propunere în acest sens către deliberativul local. Aceasta după ce, în luna februarie, oficialii Primăriei susţineau normalitatea celor mai mici preţuri la Cluj-Napoca şi au respins solicitările venite de la cele două societăţi care se ocupă de salubritate şi deszăpezire în oraş, Rosal şi Brantner.
Atât vara, cât şi iarna, clujenii s-au plâns de serviciile Rosal şi Brantner privind curăţenia la bordură. Şi în iarna trecută şi în prezent, oameni au reclamat munţii de zăpadă care zac în parcările din zona centrală şi împiedică accesul maşinilor. Vara, nemulţumirile sunt aceleaşi: firmele nu fac faţă prafului şi spală superficial artere din oraş, dar încasează bani grei din bugetul local. Cu toate acestea, în fiecare an, cele două firme aflate în contract cu Primăria au cerut creşterea preţurilor practicate pentru curăţarea străzilor din oraş. Ultima actualizare a preţurilor s-a făcut în 2010.
Contractul pentru activitatea de salubrizare stradală (spălat străzile, vara şi deszăpezit, iarna) pentru sectorul I (cartierele Mănăştur, Zorilor, Grigorescu, Gruia, D. Rotund şi circa 80% din zona centrală) este deţinut de către Rosal, care trebuie să cureţe 347 străzi. În sectorul II intervine Brantner, care are în administrare cartierele Gheorgheni, Mărăşti, Între Lacuri, Bulgaria, A. Mureşanu, Someşeni şi circa 20% din zona centrală, în total, 320 de străzi.
În cazul contractului pentru salubrizarea stradală din 2006, firmele aflate în contrac cu Primăria, Rosal şi Brantner, au solicitat dublarea tarifelor, în