Procurorii DIICOT din Gorj au extins cercetările într-un dosar în care este implicată gruparea medicului stomatolog Bălănescu de la Bumbeşti Jiu şi au ajuns să descopere un nou grup de indivizi specializaţi în ţepuirea americanilor de bună credinţă. Falsificând pagini de internet ale unor site-uri de comerţ electronic, indivizii aduşi ieri cu dubele din mai multe judeţe ale ţării au reuşit să-i păcălească pe străini cu nu mai puţin de 4 milioane de dolari.
Nu mai puţin de 20 de indivizi din diferite judeţe ale ţării s-au trezit ieri dimineaţă în zori cu mascaţii bătându-le în uşă şi cerându-le să stea „culcat” şi să nu mişte, cu toţii fiind aduşi mai târziu la sediul biroului Târgu Jiu al DIICOT. Anchetatorii au efectuat un număr de 27 de percheziţii domiciliare la imobile aparţinând învinuiţilor, situate în municipiul Bucureşti şi în judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiş şi Caraş-Severin, până aseară mascaţii cărând cu dubele indivizii de prin diferitele zone ale ţării. Niciunul dintre ei nu a vrut să spună dacă are vreo vină sau dacă este victima unui eventual abuz al mascaţilor, semn evident că toţi vor avea probleme cu legea în perioada următoare.
Americani fraieriţi de falşi doctori şi preoţi
Ca şi în alte cazuri, românii au clonat pagini de internet, au scos la vânzare bunuri reale, şi-au dat identităţi false, de preoţi sau doctori, după care încasau avansul pentru marfa scoasă la vânzare şi, astfel, în scurt timp au reuşit să facă averi la care nici nu visau. Nu mai puţin de 100 de americani de bună credinţă au devenit părţi vătămate în acest dosar, în anchetă implicându-se şi autorităţile americane, inclusiv FBI şi Secret Service, ai căror reprezentanţi tocmai au participat în toamnă la Târgu Jiu la o conferinţă pe o temă de acest gen.
„Anunţurile fictive postate de către învinuiţi erau create prin modificarea unor anunţuri