Timp de preparare: 30 min
Gata in: 30 min
Timp de asteptare:
1 ora
INGREDIENTE
150 g ciocolată menaj
1 ceasca cafea tare
3 ouă
1 lingura zahăr pudră
125 g smântână pentru frişcă
1 plic zahăr vanilat
2 linguri zahăr tos
300 g zmeură
50 g ciocolată albă pentru ornat
PREPARARE
1. Zmeura se spală şi se curăţă de frunzuliţe. Ciocolata rasă şi cafeaua se pun într-un ibric şi se amestecă deasupra unui vas cu apă caldă, până se topeşte toată ciocolata.
2. Separat, într-un alt vas se bat la bain marie gălbenuşurile cu zahărul pudră, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul tos. Când crema de gălbenuşuri s-a răcit, se amestecă mai întâi cu frişca bătută cu zahărul vanilat, apoi cu ciocolata şi albuşurile bătute spumă.
3. Zmeura se împarte în cele şase boluri, având grijă să se păstreze câteva fructe pentru ornat, apoi se toarnă crema de ciocolată într-un şuvoi subţire, cât mai uniform pe toată suprafaţa. Se pun bolurile la frigider pentru o oră şi se servesc ornate cu ciocolată albă şi câte 2-3 fructe proaspete.
Timp de preparare: 30 min
Gata in: 30 min
Timp de asteptare:
1 ora
INGREDIENTE
150 g ciocolată menaj
1 ceasca cafea tare
3 ouă
1 lingura zahăr pudră
125 g smântână pentru frişcă
1 plic zahăr vanilat
2 linguri zahăr tos
300 g zmeură
50 g ciocolată albă pentru ornat
PREPARARE
1. Zmeura se spală şi se curăţă de frunzuliţe. Ciocolata rasă şi cafeaua se pun într-un ibric şi se amestecă deasupra unui vas cu apă caldă, până se topeşte toată ciocolata.
2. Separat, într-un alt vas se bat la bain marie gălbenuşurile cu zahărul pudră, iar albuşurile se bat spumă cu zahărul tos. Când crema de gălbenuşuri s-a răcit, se amestecă mai întâi cu frişca bătută cu zahărul vanilat, apoi cu cioco