În urma a 27 de percheziţii efectuate în Bucureşti şi judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiş şi Caraş-Severin, a fost destructurat un grup infracţional care a cauzat un prejudiciu estimat la 4.000.000 $, prin organizarea de licitaţii frauduloase pe site-uri internaţionale de profil. 20 de tineri din mai multe județe au fost audiați ieri de procurorii DIICOT Gorj.
Grupul infracțional are legături cu grupul de hackeri arestați în vara anului trecut, grup format de medicul stomatolog Horațiu Bălănescu, din Bumbești-Jiu. Atunci au fost arestați 13 tineri, acum, 20 de pasionați ai internetului și fraudelor au fost aduși în fața procurorilor DIICOT Gorj, pentru audieri. Poliţiştii B.C.C.O. Craiova – S.C.C.O. Gorj şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Gorj, cu sprijinul poliţiştilor din Craiova, Olt, Mehedinţi, Bucureşti, Piteşti, Bacău, Timişoara, Gorj, al Brigăzii Mobile de Jandarmi „Fraţii Buzeşti” Craiova şi al S.R.I. au organizat o acţiune pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea de fraude informatice. În cadrul activităţilor au fost efectuate simultan 27 de percheziţii domiciliare, la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat, situate în municipiul Bucureşti şi judeţele Gorj, Olt, Ilfov, Vâlcea, Bacău, Timiş şi Caraş-Severin. 20 de tineri au fost aduși la audieri la sediul DIICOT Gorj din Târgu-Jiu. Membrii grupului infracţional sunt suspectaţi că, în perioada 2009-2012, au creat o schemă complexă de fraudare a cetăţenilor americani, prin recrutarea de persoane cu abilităţi în utilizarea calculatoarelor şi cunoştinţe de limba engleză, pentru postarea de licitaţii frauduloase pe site-urile de profil.
Au falsificat diplomele de licenţă
Licitaţiile frauduloase au presupus convingerea cumpărătorilor că bunurile (autoturisme, autovehicule, electronice) sunt reale, urmând ca banii trimişi de