Nu degeaba se spune că “frigul te ia de la picioare”. Oricât de bine ai fi îmbrăcat(ă), dacă picioarele îţi îngheaţă, o să dârdâi din tot corpul. Iar dacă îţi mai şi intră apă în ghete, te-ai “abonat” la o răceală zdravănă. Uite cum trebuie să te încalţi, ca să-ţi fie cald şi bine chiar şi pe vreme rea. Nu degeaba se spune că “frigul te ia de la picioare”. Oricât de bine ai fi îmbrăcat(ă), dacă picioarele îţi îngheaţă, o să dârdâi din tot corpul. Iar dacă îţi mai şi intră apă în ghete, te-ai “abonat” la o răceală zdravănă. Uite cum trebuie să te încalţi, ca să-ţi fie cald şi bine chiar şi pe vreme rea.
- Aplică metoda bunicii
Metoda bunicii, cu două rânduri de ciorapi din lână, este în mare vogă: piaţa este invadată de ghete şi cizme căptuşite cu ciorapi tricotaţi, moderni şi călduroşi. Dacă îţi pui şosete simple, din lână sau din bumbac, ia-ţi încălţăminte cu o jumătate de număr mai mare (altfel, piciorul, strâns ca într-o menghină, transpiră, iar degetele îţi îngheaţă).
- Încălţările bune pentru vreme rea
Ideal ar fi să porţi încălţăminte din piele naturală (acest material lasă pielea “să respire”, prevenind transpiraţia). Dacă totuşi alegi alt material, asigură-te că este unul impermeabil. Ca să fii sigur(ă) că răceala solului şi zăpada topită nu răzbat, poartă încălţăminte cu talpă groasă şi ridată (atenţie însă, să fie flexibilă - un material rigid plesneşte mai uşor la temperaturi joase). Ca să păstreze căldura piciorului, încălţămintea trebuie să fie căptuşită în interior (sau chiar şi la exterior) cu blăniţă, burete etc. Ultima fiţă în materie de încălţăminte: ghete şi cizme cu izolaţie termică (confecţionate din neopren - un cauciuc sintetic ce împiedică frigul să pătrundă în interior). Ca să calci cu încredere pe trotuarul alunecos, ar fi bine să laşi acasă cizmele şi ghetele cu toc mai mare de 4 cm. Dacă mergi mult prin umezeală, meri