Nu cumpăraţi orice şi de oriunde, fiţi atenţi la termenul de valabilitate al produselor şi citiţi cu atenţie etichetele produselor! Acestea sunt doar câteva sfaturi de care populaţia trebuie să ţină cont în această perioadă, potrivit reprezentanţilor Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
Directorul executiv al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sălaj, dr. Mircea Martin, ne-a declarat că populaţia trebuie să ţină cont în această perioadă de o serie de reguli de bază pentru prevenirea unor eventuale incidente. „Ţinând cont că suntem în perioada de dinaintea sărbătorilor de iarnă, iar consumul de produse alimentare, inclusiv carne şi produse din carne se intensifică în această perioadă, îi sfătuiesc pe consumatorii din judeţul nostru ca atunci când cumpără produse alimentare, carne şi produse din carne să cumpere numai din unităţi autorizate sanitar-veterinar, din magazine, lanţuri de magazine, în general de acolo unde există toate condiţiile necesare şi autorizaţiile aferente. Consumatorii trebuie să evite cumpărarea cărnii şi a produselor din carne de la colţul străzii, de pe marginea drumului sau din pieţe fără autorizaţie şi să fie foarte atenţi la termenul de valabilitate al produselor”, a declarat Mircea Martin.
Sacrificarea tradiţională – permisă în întreg judeţul
Directorul executiv al DSVSA Sălaj, dr. Mircea Martin, a mai spus că sacrificarea tradiţională a porcilor este permisă în această perioadă în întreg judeţul Sălaj, dar numai cu respectarea normelor de bunăstare a animalelor. „Sacrificarea tradiţională a animalelor este permisă în această perioadă pe întreg teritoriul judeţului Sălaj. Trebuie doar să se ţină cont de câteva aspecte. Sălăjenii trebuie să ştie că este obligatorie respectarea normelor de protecţie şi bunăstare a animalelor în timpul sacrificării, precum şi efectuar