Cantităţile impresionante de zăpadă care s-au revărsat asupra Sucevei au creat numeroase probleme locuitorilor, lupta contra forţelor naturii fiind inegală şi aproape zadarnică.
Dacă pe străzi s-a circulat destul de bine, în condiţii de iarnă, pentru că utilajele de deszăpezire au fost într-un du-te vino continuu, prioritate având principala arteră de circulaţie, bulevardele principale şi abia apoi, după posibilităţi, intervenindu-se pe arterele secundare, pe trotuare nu s-a intervenit decât în mică măsură.
„Primăria face eforturi în continuare să cureţe străzile de zăpadă, după ce am fost în alertă şi sâmbătă şi duminică. Atât timp cât ninge nu este eficienţă – la un sfert de oră după ce ai curăţat un drum s-a şi aşezat zăpada la loc”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Acesta a cerut ieri celor de la Rosal să îşi concentreze eforturile pentru curăţarea zăpezilor care afectează şi traficul pietonal.
„Vom face curăţenie în primul rând în staţiile de transport public şi la trecerile de pietoni, la şcoli, care îşi reiau activitatea de marţi, şi la instituţiile publice”, a spus Lungu.
Zonele respective au devenit un adevărat calvar pentru cei care circulă pe jos, după ce, pe lângă zăpada depusă pe trotuare, mari cantităţi de zăpadă s-au adunat pe marginea străzii, împinse de lamele maşinilor de deszăpezire. Acestea au blocat cu totul numeroase treceri de pietoni, dar şi staţii de aşteptare pentru transportul în comun, încât cei care doreau să urce în autobuze sau microbuze aveau de „înotat” prin zăpada făinoasă ce le ajungea până aproape de genunchi.
Căratul zăpezii, mult prea costisitor
Confruntată cu una din cele mai puternice ninsori din ultimii ani, municipalitatea suceveană a luat în calcul şi varianta de a curăţa anumite zone cheie şi de a transporta zăpada în afara oraşului.
Totuşi, după ce au fost analizat