Scris de Teodor Biriş - Puţini arbitri români se pot lăuda că au arbitrat în cariera lor o finală de Campionat Mondial indiferent de sport sau categoria de vârstă. De duminică în acest club select a intrat şi orădeanul Adrian Alexandrescu (42 de ani), delegat de Federaţia Internaţională de Nataţie să oficieze la finala CM de polo tineret de la Perth (Australia).
Alexandrescu a avut parte de un meci extrem de tensionat cu 37 de eliminări şi 5 cartonaşe roşii. „A fost nevoie să-i chem la ordine pe căpitanii de echipă. Per ansamblu a fost o finală frumoasă, cu realizări tehnic-tactice deosebite, dar un pic cam dură pentru categoria de vârstă. Pot spune că a fost unul din cele mai grele meciuri pe care le-am arbitrat”, recunoaşte arbitrul orădean, care a primit aprecierile oficialilor pentru prestaţia avută.
Alexandrescu a lăudat evoluţia naţionalei României, clasată pe locul 6 în ierarhia finală: „România s-a prezentat peste aşteptări. Cu mai multă atenţie putea reuşi chiar mai mult. Dintre poloiştii orădeni care au fost prezenţi în lot, cea mai bună impresie a lăsat-o portarul Marius Ţic, plecat la Dinamo”. La Perth, arbitrul a avut ocazia să-l reîntâlnească pe fostul poloist orădean Zoltan Ridzyk, care antrenează acum copii şi juniori în oraşul australian.
Anul 2012 este considerat unul foarte bun de arbitrul orădean având în vedere că a condus meciuri şi la Jocurile Olimpice de la Londra, între care finala mică la feminin, Ungaria – Australia, şi semifinala la masculin, Italia – Serbia. „Să fi la Jocurile Olimpice e unic fie că eşti sportiv sau arbitru. Când ai ocazia să arbitrezi cei mai buni poloişti din lume în faţa a 4 sau 5.000 de spectatori e ceva deosebit”, rememorează Alexandrescu.Urmează CM din Spania
Singurul inconvenient al arbitrajului în polo este lipsa satisfacţiei materiale. Veniturile unui arbitru de polo sunt mult mai mici decât