News Demarat la mijlocul acestui an, proiectul „Energie în şcolile copilăriei” a cuprins 9 şcoli primare şi gimnaziale din mediul rural şi 8 instituţii de învăţământ din mediul urban. Lucrările de modernizare a sistemului de iluminat au fost finalizate în luna octombrie în judeţele Botoşani, Suceava, Bacău, Vaslui şi Neamţ.
Săptămâna trecută au fost definitivate şi lucrările la şcolile din judeţul Iaşi, marcând încheierea cu succes a întregului proiect. În total, în urma proiectului au fost înlocuite circa 3.300 de corpuri de iluminat şi aproximativ 7.000 de becuri şi tuburi cu neon clasice, fiind alocaţi peste 280.000 de euro pentru înlocuirea surselor de iluminat din unităţile de învăţământ beneficiare.
Şcolile incluse în proiect au fost selectate împreună cu Inspectoratele Şcolare Judeţene, fiind alese dintre grădiniţele/şcolile la care în ultimii cinci ani nu au fost modernizate sursele de iluminat. Totodată, un alt criteriu de selecţie a fost desfăşurarea activităţilor educative în două serii (inclusiv după-amiaza).
„Copiii sunt în centrul preocupărilor noastre şi, de aceea, cea mai mare parte a proiectelor de responsabilitate corporatistă le sunt destinate. Este dreptul fiecărui copil să beneficieze de educaţie şi de un sistem de învăţământ adecvat. Fiecare dintre noi trebuie să fie responsabil în educarea copiilor, dar în acelaşi timp trebuie să facem totul pentru ca acest drept fundamental să nu fie încălcat”, a declarat Frank Hajdinjak, director general E.ON România.
Conform datelor tehnice, noile surse de iluminat montate de compania noastră asigură o reducere a consumului de energie cu aproximativ 16%, concomitent cu o creştere de aproximativ 30% a luminozităţii,comparativ cu tuburile cu neon şi becurile clasice. Durata medie de viaţă a tuburilor fluorescente economice este de aproximativ 15.000 de ore de funcţionare. @N