Dupa cum banuiam inca de la prima vizita la ei, chiar la deschidere, in primavara, Odeon a fost de atunci, si va ramane in continuare doar o sala de evenimente, un restaurant pentru nunti, petreceri corporate si alte asemenea. «Sala» e un fel de a spune, pentru ca Odeonul e ca un mic palat, e o cladire de Patrimoniu care a fost renovata si restaurata impecabil. Nu am reusit sa aflam istoria si originile frumoasei case si ale numelui Odeon, ni s-a spus doar ca pe vremea comunistilor erau birouri ale abatorului din vecinatate acolo, ba chiar ca ar fi fost si un magazin de carne (macelarie) la parter.
Dar ca sa o luam cu inceputurile, Odeon e departe de centrul Bucurestiului, e pe malul Dambovitei, pe Splaiul Unirii, acolo unde se intersecteaza cu Mihai Bravu, in zona abatorului. Oamenii acestia mai au si un hotel de 5 stele in Ghencea (un complex, mai degraba), Premier Palace, despre care am auzit ca se va deschide cu totul in curand (in ianuarie 2013), si mai au si Terasa Berarilor chiar peste drum de Odeon (peste Dambovita), un local foarte mare si acela, despre care am si scris. Si sunt convins ca sunt oameni cu foarte multi bani, pentru ca investitia in renovarea, in amenajarea si mobilarea Odeonului pare sa fi fost imensa, caci totul arata foarte bine, cu materiale de cea mai buna calitate, are un concept unitar de sus pana jos, asa cum se poate surprinde putin si din poze. Nu i-am dat nota maxima la ambianta doar pentru ca e foarte gol (ca restaurant).
Ca chef la Odeon l-au adus pe Martin White, englezul care a condus multi ani bucataria de la Athenee Palace Hilton, un foarte bun specialist pe bucataria de banchete, in special. De altfel, la deschiderea oficiala a Odeonului a si aratat ce poate, a fost o demonstratie de forte absolut convingatoare.
Dupa cum am spus, in afara nuntilor, a banchetelor si a diverselor evenimente, nu cred ca se duce m