În primele nouă luni ale acestui an au fost avizate 3.100 de dosare de daună pentru despăgubiri din cauza vătămărilor corporale şi deceselor survenite ca urmare a accidentelor rutiere.
Strict statistic ne aflăm în situaţia scăderii numărului dosarelor de daună. Dar, depsagubirile plătite de asiguratori în aceste cazuri s-au majorat cu 46%, ajungând la aproximativ 247 milioane lei, aşa cum indică datele publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Parctica judiciară în România şi în Uniunea Europeană este însă diferită. Fondul de protecţie a victimelor străzii a redactat şi a dat publicităţii un "Ghid pentru soluţionarea daunelor morale". Ghidul a strâns laolaltă hotărâri judecătoreşti pronunţate în România în cauze privind despăgubirile morale şi îşi propune să fie un reper pentru toţi actorii implicaţi în aceste procese.
Invitaţi: Sorin Greceanu, director general, Fondul de protecţie a victimelor străzii, Mihai Necrelescu, director juridic, Fondul de protecţie a victimelor străzii, Mihai Crăcea, editor publicaţiile PRIMM.
Emisiunea Ora de risc din 11 decembrie 2012
În primele nouă luni ale acestui an au fost avizate 3.100 de dosare de daună pentru despăgubiri din cauza vătămărilor corporale şi deceselor survenite ca urmare a accidentelor rutiere.
Strict statistic ne aflăm în situaţia scăderii numărului dosarelor de daună. Dar, depsagubirile plătite de asiguratori în aceste cazuri s-au majorat cu 46%, ajungând la aproximativ 247 milioane lei, aşa cum indică datele publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. Parctica judiciară în România şi în Uniunea Europeană este însă diferită. Fondul de protecţie a victimelor străzii a redactat şi a dat publicităţii un "Ghid pentru soluţionarea daunelor morale". Ghidul a strâns laolaltă hotărâri judecătoreşti pronunţate în România în cauze privind despăgubirile morale şi îşi p