Portocaliul legumelor si fructelor este dat de carotenoidele continute, de Vitamina A si de antioxidanti. Un studiu recent a aratat ca acestea au capacitatea de a preveni cancerul la san.
Conform cercetarii realizate la Harvard, femeile cu un nivel mare de carotenoide in sange prezinta si un risc mult diminuat de a se imbolnavi de acest tip de cancer. Carotenoidele, pigmenti organici, sunt o sursa bogata de Vitamina A, ce protejeaza celulele de efecte nocive ale radicalilor liberi. Multimea de antioxidanti pe care o presupun intareste sistemul imunitar si duce la o buna functionare a sistemului reproductiv.
In cazul studiului de fata au fost analizate 8 cercetari realizate pe aproximativ 7.000 de subiecti, ajungandu-se la concluzia ca, in acest tip de cancer "hranit" de estrogen, hotaratoare in ceea ce priveste aparitia bolii sunt carotenoidele, relateaza Counsel and Heal, care citeaza un raport publicat de Journal of the National Cancer Institute.
Aceste substante se gasesc mai ales in morcovi, caise, mango, papaya si cartofi dulci. Legumele verzi, cum e cazul spanacului, contin beta-caroten si luteina. Carotenoidele sunt continute din plin si de somon, lapte, galbenusul oualor si crustacee.
Portocaliul legumelor si fructelor este dat de carotenoidele continute, de Vitamina A si de antioxidanti. Un studiu recent a aratat ca acestea au capacitatea de a preveni cancerul la san.
Conform cercetarii realizate la Harvard, femeile cu un nivel mare de carotenoide in sange prezinta si un risc mult diminuat de a se imbolnavi de acest tip de cancer. Carotenoidele, pigmenti organici, sunt o sursa bogata de Vitamina A, ce protejeaza celulele de efecte nocive ale radicalilor liberi. Multimea de antioxidanti pe care o presupun intareste sistemul imunitar si duce la o buna functionare a sistemului reproductiv.