Aroma de scorţişoară aminteşte tuturor de sărbători. În prăjiturile preferate sau într-o cană de vin fiert scorţişoara face minuni. De altfel este şi unul dintre cele mai vechi condimente şi este recunoscută de numeroase culturi ca fiind un izvor tămăduitor pentru diferite boli şi afecţiuni.
Mirosul de scortisoara va asigura o minte brici! Oficial, oamenii de stiinta au descoperit ca un baton de scortisoara tinut in preajma atunci cand suntem concentrati asupra unei sarcini la job sau, de ce nu, in timpul unui examen, ne poate ajuta sa ne amintim mai clar informatiile si ne stimuleaza creativitatea. La fel de bine puteti adauga un praf de scortisoara in cafeaua de dimineata sau in bolul cu lapte si cereale, pentru a fi siguri ca veti face fata cu brio tuturor obstacolelor aparute pe parcursul zilei, scrie farmaciata.ro.
Potrivit unui studiu realizat de catre medicii de la Bestville Human Nutrition Research Center, un sfert de lingurita de scortisoara administrata zilnic unui grup de pacienti care sufereau de diabet, pe o perioada de 40 de zile, a dus la scaderea drastica a nivelurilor de trigliceride si colesterol LDL sau colesterol “rau”
Inlocuiti zaharul cu scortisoara si bucurati-va de kilogramele pierdute!
Deoarece scortisoara poate reduce eficient rezistenta la insulina a organismului, deci nivelul de zahar din sange, aceasta poate fi utilizata cu succes in diete ce presupun eliminarea dulciurilor. Scortisoara accelereaza procesul de metabolizare a zaharurilor din organism si reduce foamea, in special pofta de dulce care, stim foarte bine, duce la acumularea kilogramelor.
Proprietatile puternice antibacteriene fac din scortisoara un inamic de temut pentru acnee si alte afectiuni ale pielii. Amestecati o lingurita de pudra de scortisoara cu trei lingurite de miere, aplicati pe zona afectata, lasati sa actioneze timp de cateva o