Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Craiova, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Craiova, au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 24 de persoane suspectate de şantaj, evaziune fiscală, abuz în serviciu, delapidare şi spălarea banilor.
Anchetatorii percheziţionează 19 imobile ale membrilor grupării, din judeţele Olt şi Dolj. La finalul percheziţiilor, 30 de persoane vor fi duse pentru audieri la sediul DIICOT, urmând ca procurorii să decidă dacă acestea vor fi reţinute.
Potrivit DIICOT, liderul grupării era Laurenţiu Ilie Lazăr, comisar şef de politie la IPJ Olt - Serviciul de Investigarea Fraudelor. Acesta a fost sprijinit de alţi trei colegi, un comisar şef şi doi inspectori principali de poliţie de la acelaşi serviciu.
Cei patru poliţişti sunt acuzaţi că ar fi făcut cercetări în dosare penale privind cauze economice faţă de persoane din mediul de afaceri din judeţul Olt, petnru a le determina să încheie contracte de monitorizare, pază şi protecţie cu o firmă din Slatina administrată de soţia liderului grupării.
Ulterior, cei patru au făcut abuziv cercetări faţă de funcţionari publici de la Direcţia Generală de Finanţe Publice (DGFP) Olt, APIA Olt sau Direcţia Vamală Craiova care au respins cereri de rambursare de TVA sau alte solicitari formulate de firmele protejate de membrii grupării.
"Sub coordonarea ofiţerilor de poliţie, membrii grupării au obţinut beneficii financiare din introducerea ilegală pe teritoriul României a unor aparate de joc de tipul slot-machines şi înlocuirea plăcii de bază cu una contrafăcută, aparatele fiind amplasate în baruri sau discoteci pe raza judeţelor Olt, Dolj, Teleorman, Mehedinţi", a precizat DIICOT într-un comunicat de presă.
Pr