Nicio crimă nu e perfectă. O spun şi avocaţii, şi procurorii, în cazul Elodia Ghinescu. Criminaliştii vor însă să aibă şi dovezile. După cinci ani de mister, ne-au arătat cum au descoperit probele care l-au trimis, în cele din urmă, pe poliţist după gratii. Reporterii Observator au făcut un experiment, ajutaţi de anchetatori. Au reconstituit împreună locul crimei, probele, dar şi modul în care Cioacă ar fi încercat să scape de ele. Iată ce l-a dat de gol. Şi cum.
Un perete, o uşă din lemn, bucăţi de parchet şi o plintă. Toate pătate cu sânge uman. Împreună cu specialiştii de la Institutul Naţional de Criminalistică, am mers pe urmele anchetatorilor în cazul Elodia.
"Neavând cadavrul trebuia să avem o prezumţie, juridică cel puţin, de existenţa morţii victimei Elodia Ghinescu", declară chestorul de poliţie Viorel Vasile".
Şi a venit. Elodia a fost declarată moartă după 5 ani. Asta le-a dat posibilitatea anchetatorilor să mai intre o dată în casa celor doi, în căutarea altor probe. Le-au găsit.
"Pe peretele din dormitorul conjugal, pe lângă cele 3 straturi de vopsea existente în toată casa (...) au mai existat două, un strat din glet care a acoperit petele de sânge şi un strat nou de vopsea", declară chestorul. "Semne ale ascunderii probelor au existat încă de la început. Existând diluţia specifică prezenţei apei în urmele de sânge. De asemenea au fost elemente de detergent."
Cristian Cioacă a fost arestat în urmă cu o săptămână. Astăzi, Tribunalul Bucureşti, a amânat judecarea cererii poliţistului de cercetare în libertate până pe 17 decembrie.
Nicio crimă nu e perfectă. O spun şi avocaţii, şi procurorii, în cazul Elodia Ghinescu. Criminaliştii vor însă să aibă şi dovezile. După cinci ani de mister, ne-au arătat cum au descoperit probele care l-au trimis, în cele din urmă, p