Deşi berea este un produs destinat perioadelor cu temperaturi ridicate, un studiu realizat de către Sapporo Medical University din Japonia arată că berea poate fi cheia în prevenirea instalării virozelor respiratorii specifice sezonului rece.
Humulona, un compus al hameiului, a demonstrat proprietăţi pozitive în prevenirea răcelilor şi bronşitelor, se arată într-un comunicat de presă al Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.
Studiul efectuat de către cercetătorii japonezi demonstrează că acest ingredient poate proteja organismul împotriva virusului sincitial respirator care stă la baza bronşitelor şi pneumoniilor şi care afectează în sezonul rece milioane de persoane.
În acest moment, nu există un vaccin împotriva acestui virus, astfel că descoperirea japonezilor poate fi o soluţie în tratarea problemelor respiratorii generate de acesta. În plus, acest compus se pare ca are şi efecte antiinflamatorii, notează Agerpres.
„Berea este un produs fabricat din ingrediente exclusiv naturale, iar acest fapt nu conteneşte să îşi facă simţite efectele pozitive. Hameiul se află din nou în centrul atenţiei, un compus al său , Humulona, dovedindu-se un inamic al sâcâitoarelor viroze respiratorii din timpul iernii. Considerată mai degrabă un produs destinat perioadelor cu temperaturi ridicate, iată că berea este indicat să fie inclusă în alimentaţie şi pe timpul sezonului rece, acest studiu oferind un argument în plus în acest sens. Deşi cantităţile de Humulona depistate în conţinutul de hamei al berii sunt mici, studiul rămâne valoros, iar un consum de bere moderat, pe o perioadă îndelungată, ar fi posibil să conducă la obţinerea efectului rezultat din această cercetare”, a declarat Corina Zugravu, preşedintele Centrului.
Membrii Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie atrag atenţia că un consum moderat de bere trebuie co