Probabil cel mai râvnit cadou de Crăciun!Crăciunul înseamna apropiere de ceilalţi, compasiune, întelegere şi bucurie, înseamnă aducerea împreună a valorilor în care familia se naşte şi dăinuieşte.
Masa de Crăciun rămâne un moment special in trecerea fiecărui an, o clipă de odihnă prin care moştenirea acestor valori şi tradiţii este revitalizată. Deşi modul de viaţă, ritmul acesteia, s-a schimbat, îndemnându-ne către efemer şi comercial, păstrarea şi continuarea tradiţiilor reprezintă o necesitate pentru dobândirea unui echilibru sufletesc.
Despre o astfel de tradiţie este vorba în demersul meşterului artizan, despre crearea şi dobândirea de obiecte ce ies din obişnuit. O astfel de iniţiativă este întâlnită în proiectul desfăşurat de Atelierele Vintage Factory, un brand de manufactură autohton. Prin obiectele lucrate integral manual, având ca suport hârtia creată de mână, hârtie produsă după reţete medievale, dar şi cu împrumuturi contemporane, utilizând într-o mare măsură materii prime reciclabile, aceştia caută să promoveze identitatea culturală a României: Biserici fortificate din Transilvania, Claditi celebre din Bucuresti, etc . Un obiect lucrat de mână se expune în mod continu îmbunătăţirii, iar în acest fel Atelierele Vintage Factory caută neîncetat perfecţiunea.
Promovarea identităţii culturale, a istoriei prin care aceasta s-a clădit articulează o comunicare plina de inedit împreună cu celelalte culturi europene, articulând astfel intentia Atelierelor Vintage Factory de a exporta aceste obiecte către piaţa europeană, de a împărtaşi frumuseţea României.
Frumosul pe care ţara noastră îl poartă se ilustrează în diverse tematici, iar o expresie plină de savoare şi tradiţie este cea oferită de cultura gastonomică românească. Cel mai recent proiect Vintage Factory vizează o astfel de exprimare prin cartea “Reţete pentru un Crăc