Dosarul Pavel a ajuns în sfârşit pe masa judecătorilor, procurorul Emil Moţa definitivând actul de inculpare cu câteva zile înainte de a se încheia perioada legală de şase luni în care primarul de la Peştişani putea sta după gratii fără a fi trimis în judecată. Rechizitoriul întocmit de către procuror nu aduce multe noutăţi faţă de ceea ce s-a aflat deja despre dosar, însă conturează clar acţiunile infracţionale ale proaspătului senator Dian Popescu şi aduce dovezi cu privire la implicarea lui Dumitru Pârvulescu, secretar general adjunct în Ministerul Economiei, dar şi asupra modului în care acesta a încercat să scape de acuzaţii folosindu-se de relaţii care au legătură cu Palatul Cotroceni.
Tribunalul Gorj a considerat că cele şase luni sunt suficiente pentru Florin Pavel şi au dispus eliberarea acestuia.
Deşi nu se mai impunea de mai mult timp menţinerea măsurii preventive, Tribunalul Gorj a dispus, ieri, punerea în libertate a primarului comunei Peştişani, Florin Pavel. Acest lucru s-a întâmplat după ce, cu doar o zi în urmă, documentul de sesizare a instanţei în cauza în care primarul fusese arestat ajunsese la Tribunalul Gorj. Parchetul poate declara recurs împotriva deciziei de eliberare şi i-a pregătit deja un nou dosar penal, de această dată la DNA.
Dian Popescu a periclitat grav activitatea Primăriei Peştişani
La scurt timp după ce Dian Popescu jubila din pricina statutului de senator recent obţinut în urma alegerilor de pe 9 decembrie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj l-a trimis în judecată alături de alte cinci persoane pentru săvârşirea unor infracţiuni ce nu fac cinste unui parlamentar: complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, uz de fals şi dare de mită. Problemele penale ale senatorului Popescu îşi au rădăcinile în contractul de lucrări, în valoare totală de peste 540.000 de lei