Scris de Monica Ardelean - ARAD. Cât pe ce să devină un program de succes, dar n-a fost să fie. Pentru că o intervenție din partea mediului privat l-a faultat. Nu l-a eliminat de tot din școală, dar i-a redus serios capacitatea de joc.
„Școala Discovery” șchioapătă puțin pentru că principalul furnizor de programe TV, RCS-RDS, a renunțat la pachetul Discovery și implicit și la programul educațional Școala Discovery.Două școli conectate la Discovery
În județul Arad, două mari școli beneficiază de oportunitățile acestui program: Liceul Pedagogic și Colegiul Național „Vasile Goldiș”. Din clasa a V-a și până a XII-a, elevii au avut parte de predarea materiilor exacte cu suportul media oferit de acest canal. Li s-a deschis pofta de științe exacte, de chimie, matematică sau fizică explicate puțin altfel, mult mai atractiv și mai pe gustul elevilor. Nimic nu este interesant dacă nu vine pe un canal media, fie el internet, sau televiziune. „Este un proiect care s-a bucurat de succes la elevi și care a oferit un alt tip de suport al lecțiilor pentru profesori”, aprecia Eugen Bocăniciu, directorul Colegiului „Vasile Goldiș” Arad.
Un proiect care va șchiopăta puțin pentru că elevii nu mai au posibilitatea să vizioneze aceste programe. Li s-a tăiat formula agreabilă de asimilarea a cunoștințelor. „Profesorii au alternativa de a descărca de pe platforma Școlii Discovery înregistrări parțiale ale lecțiilor și le pot folosi fără probleme la ore, dar elevii nu mai pot urmări de acasă lecțiile care erau transmise pe programul respectiv”, a precizat puțin Sorin Haiduc, directorul Liceului Pedagogic.
Și pentru că abordarea multimedia a tradiționalelor lecții de la clasă a avut succes la elevi, cei de la Pedagogic au decis, cu ajutorul comitetelor de părinți, să doteze fiecare sală de clasă cu un ecran cu diagonala de 127 cm. O lecție pe ecran plat. Un fel de cinema l