Multe iţe au mai trebuit descâlcite în povestea care l-a ţinut după gratii pe primarul din Peştişani, Florin Pavel. După alegerile din 9 decembrie, numele său cade însă în planul doi pentru că pe primul loc urcă, prin votul alegătorilor, desigur, şeful PNL Gorj, Dian Popescu, trimis şi el în judecată în „dosarul Pavel”, alături Dumitru Pârvulescu, Dan Radu Floarea şi alţi câţiva. Procesul va fi mutat de la tribunal la Înalta Curte, pentru că una din părţi este parlamentar.
Liderul PNL Gorj, Dian Popescu, ales senator duminica trecută, se află în situaţia fostului deputat Mugurel Surupăceanu, care, în urmă cu 4 ani, chiar la început de mandat, ca parlamentar, s-a trezit trimis în judecată într-un proces ce nu s-a încheiat nici până acum. Şeful liberalilor a fost trimis acum în judecată împreună cu fratele său Gabriel Titus Popescu, pentru că, în calitate de administratori la Maserati SRL Ţicleni, au încasat, în mod necuvenit, de la Primăria Peştişani, suma de 154.000 lei pentru lucrări de proiectare şi execuţie, neexecutate. Cei doi sunt acuzaţi de complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, dar şi de uz de fals întrucât, la un control, au prezentat Curţii de Conturi documente care nu corespundeau realităţii.
Cele trei documente sunt procese verbale de custodie a unor mărfuri, firma lor având de executat la Peştişani un stadion pentru care de la bugetul de stat, Guvern şi autorităţi locale, a fost alocată suma de circa 650.000 de lei pentru ca investiţia să fie finalizată în 10 luni, în cursul anului 2009. Termenul de finalizare a lucrărilor nu a fost respectat niciodată, la stadion lucrându-se de abia în vara acestui an, după începerea anchetei procurorilor.
Dian Popescu mai este acuzat şi de dare de mită, întrucât i-ar fi oferit, în anul 2008, primarului comunei Peştişani, Florin Pavel, membru al PNL Gorj, su