Alegerile de duminică ne-au arătat încă o dată că nimic nu este veşnic, mai ales în politica românească. Ultima redută portocalie a ţării, cea mai bună filială PD-L, a trebuit să se recunoască şi ea învinsă, iar scorul arată că şi la Arad se poate schimba ceva, după înfrângerea grea din vară, de la locale, când USL a pierdut Consiliul judeţean şi Primăria.
Rezultatul alegerilor ne arată că cei care au muncit şi au făcut o campanie ca la carte au avut de câştigat. Flavius Măduţa a luat peste 50 la sută chiar în fieful lui Gheorghe Falcă, un procent mult mai mare decât a avut edilul şef la „locale“, ceea ce nu e de ici de colo, Dorel Căprar a obţinut cel mai bun scor al USL pe judeţ, după o muncă de mai bine de o lună, Mihai Calimente şi Ioan Cristina au fost şi ei zi şi noapte pe teren, iar rezultatele s-au văzut. Şi la ARD cei care au muncit au fost răsplătiţi, cum e cazul Claudiei Boghicevici, dar mai ales al lui Eusebiu Pistru, ambii intrând în Parlament de pe locul doi, dar cu rezultate peste cele ale colegilor din judeţ. În schimb, candidaţi ca Ciprian Luca, Lia Ardelean, Avram Crăciun sau Marius Gondor care au crezut (cei de la USL) că totul vine de la sine, fără să te agiţi, sau care au stat la ciupeală (cei de la ARD) pe principiul „poate iese“, au fost taxaţi de alegători şi au rămas acasă.
După ziua de duminică, pentru unii bucuria e mare, pe măsura muncii, pentru alţii e mare durerea, ca „răsplată“ pentru comoditatea din timpul campaniei. Nu va fi însă loc de multă bucurie pentru câştigători, fiindcă aşteptările de la noii parlamentari sunt foarte mari. Mai ales de la Căprar, Măduţa, Calimente şi Cristina, aleşi cu peste 50 la sută, semn că arădenii au avut încredere că cei patru vor putea să facă ceva pentru Arad, vor putea să contrazică ideea că doar cei de la PD-L aduc fonduri, iar guvernele PSD şi PNL ignoră judeţul nostru. Pentru cei p