În ciuda faptului că deţine o clădire nouă, modernă, iar aparatura medicală este şi ea destul de avansată „Spitalul celor o sută de paturi“ din Ineu se confruntă cu o criză în ceea ce priveşte personalul angajat. Pentru a rezolva pro- blema însă şi pentru a atrage interesul medicilor, conducerea spitalului încearcă să găsească tot felul de soluţii, una dintre acestea fiind să pună la dispoziţia angajaţilor locuinţe ANL. „Ministerul Sănătăţii nu a deblocat nici un post pentru spitalul din Ineu. Am fost nevoită să închei, cu ajutorul ordonanţei 48, contracte de prestări servicii atât cu medici cât şi cu asistente. În acest fel situaţia nu mai este atât de dramatică însă mai avem nevoie de personal. În ceea ce priveşte locuinţele ANL, din cele şase pe care le avem la dispoziţie, patru sunt ocupate“, ne-a declarat ec. Monica Mang, managerul Spitalului Orăşenesc Ineu.
De curând, conducerea Ministerului Sănătăţii împreună cu cea a Dezvoltării Regionale şi Turismului a semnat un protocol de colaborare având ca obiect realizarea de locuinţe pentru specialiştii din sănătate, în cadrul Programului de construcţie a locuinţelor destinate tinerilor şi implementat de ANL. Conform documentului, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului vor colabora pentru construirea, începând de anul viitor, a 400 de locuinţe pentru tinerii medici.
Astfel, în Bucureşti vor fi construite 150 de locuinţe, iar în celelalte judeţe câte 50. Cu toate că numărul rezidenţilor este mult mai mare decât posibilităţile acestui program, este un pas care vine în sprijinul lor să locuiască acolo unde fac pregătirea, cu costuri minime. Lipsa locuinţelor este una dintre problemele majore cu care se confruntă sistemul sanitar. Mulţi medici cer transferul din unităţile unde sunt rezidenţi tocmai din aceste motive locative.
Şi în alte ţări centrele cu clinici u