Scris de Simion Todoca - ARAD. Din totalul de 24 de formaţiuni care au avut candidaţi pentru Camera Deputaţilor, nu mai puţin de 20 au obţinut sub 1% la nivelul judeţului Arad.
Iată care sunt acestea :Forumul Democrat al Germanilor din România, Partidul Ecologist Român, Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, Uniunea Bulgară din Banat- România, Partidul România Mare, Asociaţia Liga albanezilor din România, Uniunea Culturală a Rutenilor din România, Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, Uniunea Sârbilor din România, Asociaţia Macedonenilor din România, Asociaţia Partida Romilor Pro Europa, Uniunea Ucrainienilor din România, Uniunea Croaţilor din România, Uniunea Elenă din România, Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România, Uniunea Polonezilor din România, Uniunea Armenilor din România, Uniunea Democrată a Tătarilor Turcu-Musulmani din România, Asociaţia Italienilor din România- RO-ASIT, Uniunea Democrată Turcă din România.În bătaie de joc
Departe de noi gândul de a contesta dreptul minorităţi de a avea reprezentant în Parlament, dar, în opinia noastră, aceştia ar trebui să intre de drept, fără să mai încarce (şi încurce) buletinele de vot. Turcului, grecului, evreului, italianului, ruteanului, sârbului, albanezului şi aşa mai departe, nu-i foloseşte la nimic faptul că îşi dă votul pentru un deputat pe care nu l-a văzut şi nu-l va vedea în viaţa lui, în loc să voteze un parlamentar local la uşa căruia va putea oricând să bată. Dar, mă rog, asta este legea. Când vorbesc despre risipirea votului, însă, mă refer mai ales la voturile acordate unui turc acolo unde nu există picior de turc, unui grec într-o comună unde nu este picior de grec etc. Poate că nimeni nu ia în considerare acele câteva voturi, dar însumate dau 4,48% din totalul voturilor valabil exprimate. Parcă e ceva, nu-i aşa ?