Primăria ajută spitalele clujene să îşi plătească datoriile sau să îşi cumpere aparatură. Aproape 300.000 de lei din bugetul oraşului vor ajunge la Spitalul de Copii şi la Institutul de Urologie şi Transplant Renal. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea unei noi unităţi de sterilizare şi pentru plata facturilor restante la utilităţi.
Cea mai mare sumă, aproape 182 de mii de lei, va fi alocată Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii. Banii sunt necesari pentru cumpărarea unei staţii centrale de sterilizare. Potrivit medicilor, în acest moment spitalul are numai două sterilizatoare, care fac faţă cu greu solicitărilor.
"Până acum doi ani făceam faţă cumva şi acum a ajuns la scadenţă..... nu mai fac faţă", a precizat Călin Lazăr, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Cluj.
Emil Boc spune că o unitate sanitară care se ocupă de sănătatea copiilor este importantă pentru Primărie.
"Am considerat că este mai mult decât util în condiţii în care nici bugetul nostru nu este foarte generos, dar totuşi o asemenea sumă de bani am putut să o găsim astfel încât să sprijinim o unitate sanitară care are intervenţii majore în tot ceea ce înseamnă sănătatea copiilor noştri", a menţionat primarul Emil Boc.
Situaţia este mult mai gravă în cazul Institutului de Urologie şi Transplant Renal, care are datorii de 200 de mii de lei către diverşi furnizori. Aceştia ameninţă cu întreruperea contractelor şi blocarea conturilor spitalului.
SOMAŢI DE FURNIZORI - solicitare trimisă Primăriei de Institut
"Furnizorii de energie electrică, apă, gaz, hrană pentru bolnavii, reparaţii de urgenţă ale infrastructurii care pun în pericol viaţa bolnavilor şi altele ne somează cu întreruperea contractelor de furnizare şi de prestări servicii, punându-ne în imposibilitatea de a continua activitatea medicală. (...)" arată reprezentanţii Institutului în cerer