Scheletul unui animal bizar, descris în mitologia asiatică, asemănător unicornilor din legende, a fost descoperit de arheologii din Coreea de Nord, a anunţat presa din această ţară, scrie Mediafax.
La sfârşitul lunii noiembrie, Coreea de Nord anunţa că a descoperit dovada "ştiinţifică" care atestă existenţa unicornilor, citată de huffingtonpost.fr.
În cele din urmă, însă, se pare că animalul în cauză nu era un unicorn, ci un animal mult mai bizar, iar greşeala din anunţul iniţial a fost provocată de o "eroare de traducere".
Pe 30 noiembrie, KCNA, agenţia de presă oficială din Coreea de Nord, a anunţat că a descoperit fosta vizuină a unui unicorn. Şi nu oricare unicorn, ci acela pe care călărea fostul rege Tongmyŏng. Agenţia nord-coreeană cita, pe un ton foarte serios, declaraţiile făcute de arheologii de la Institutul de Istorie din Coreea de Nord, potrivit cărora descoperirea era una revoluţionară.
În cele din urmă, s-a aflat că nu era vorba de un unicorn, ci de o vieţuitoare încă şi mai bizară. Potrivit profesorului Sukyeon Cho, contactat de The Guardian, animalul avea "corpul unui cerb, coada unei vaci, copite şi o coamă", dar şi un corn, în vârful unui cap de dragon.
Potrivit experţilor nord-coreeni, era vorba de un animal sacru, denumit "qilin" sau "ki'lin", un animal mitologic foarte popular în Peninsula Coreeană şi în China. Membru al clubului foarte select de cinci animale sacre, qilin domneşte, potrivit legendelor asiatice, peste toate vieţuitoarele cu blană. Statuia unui qilin se află în faţa Palatului de vară din Beijing.
În acest caz, însă, de ce vorbea agenţia de presă oficială din Coreea de Nord despre un unicorn? A fost vorba de o eroare de traducere, afirmă The Guardian.
Potrivit site-ului Huffingtonpost.fr, indiferent dacă "faimoasa" vizuină a aparţinut unui unicorn sau unui qilin