Mai multe numere de telefon pe aceeasi cartela SIM sau mai multe SIM-uri cu acelasi numar sunt doua dintre serviciile pe care Mihai Eftimie, un antreprenor de 31 de ani, vrea sa le ofere in Romania, ca operator mobil virtual (MVNO), adica printr-o companie ce foloseste reteaua unui operator de telefonie mobila, dar are servicii proprii. El acuza insa piedicile birocratice: dupa ce s-a notificat si a cerut numerotatie de la ANCOM (autoritatea de reglementare), a durat 10 luni pana la interconectarea cu operatorii mobili, desi termenul legal este de 45 de zile. A reclamat RCS&RDS la ANCOM, care a primit o amenda de 10.000 lei. "Daca voi esua cu totul nu-mi va fi rusine deloc, pentru ca nu am dat mita", spune Eftimie.
Cine este Mihai Eftimie
Mihai Eftimie (31 ani) este licentiat si a obtinut si masterul la Facultatea de Inginerie Aerospatiala din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti (UPB), iar anul trecut a inceput doctoratul la Facultatea Electronica si Telecom, din cadrul aceleasi Universitati. Lucrarea de doctorat e legata de folosirea telefonului mobil in avion, fara a pune alte echipamente la bord. Iar infrastructura pentru MVNO poate fi folosita ca testbed (banc de probe) pentru lucrarea mea de doctorat.
Ce servicii de telefonie mobila ar vrea sa introduca in Romania si nu reuseste de aproape un an de zile
Pentru ca in Romania nu exista operatori mobili virtuali (MVNO), Mihai Eftimie s-a gandit sa deschida o astfel de companie - Enigma System.
"Vreau sa lansez un operator mobil vritual (MVNO), primul din Romania. Mai exact vreau sa fie un full MVNO, adica sa ai acelasi lucru ca marii operatori mai putin reteaua radio si licenta de utilizare a frecventelor. Va oferi si voce, internet etc. Voi veni cu servicii noi, nu voi duce o lupta cu preturile, va fi mai scump decat la RCS. Voi merge pe servicii cu valoare adauga