Studenţii şi tinerii antreprenori care doresc să concureze la Intel Business Challenge Europe 2013 se pot înscrie în prima rundă a competiţiei până pe 4 februarie.
În fiecare an, zeci de tineri care speră să pună pe picioare propria afacere se înscriu la Intel Business Challenge Europe, o competiţie ce premiază cele mai bune planuri de business din domeniul tehnologiei, ajutând astfel la identificarea şi sprijinirea celor mai buni studenţi şi absolvenţi cu spirit antreprenorial.
Competiţia se desfăşoară în trei runde, fiecare dintre ele eliminatorii. Pe durata acestora, participanţii învăţă să-şi perfecţioneze planul de afaceri, cu care concurează pentru premii în valoare de zeci de mii de dolari.
intelchallenge.eu vă prezintă ce presupune fiecare rundă şi care sunt termenele-limită
Până acum, şi românii şi-au încercat şansele în competiţia europeană. Anul acesta, două echipe au fost foarte aproape de premii. Este vorba despre „Appscend” – reprezentată de Andrei Marinescu şi Sebastian Văduva, un programator şi un specialist în marketing şi new media – , care au intrat în semifinala concursului cu un proiect de e-business bazat pe o aplicaţie mobilă, şi o echipă mixtă, româno-germană, „Snipdocs”, reprezentată de Victor Cazacu, Johanna Zmija şi Julian Hartmann, care a reuşit să ajungă până în finala competiţiei cu un software inovator de tip cloud.
Deşi nu au câştigat, tinerii români sunt conştienţi că participarea în sine e valoroasă. Experienţa unei competiţii internaţionale şi contactul cu potenţiali investitori îi ajută oricum. De altfel, ambele proiecte sunt deja afaceri funcţionale.
Competiţia, a cărei finală europeană, a avut loc la Sopot, în Polonia, la sfârşitul lunii septembrie, a fost însă câştigată de echipele din Danemarca, Bulgaria, Suedia şi Franţa.
Invenţiile care schimbă lumea
Premiul întâi, în valoare d