Magneziul nu trebuie să lipsească din dieta zilnică a copiilor. Aceasta este recomandarea oamenilor de ştiinţă, care susţin că acest mineral ajută la buna funcţionare a muşchilor şi a sistemului nervos şi contribuie la formarea dinţilor.
Experţii spun că nutrienţii din alimentaţia zilnică reprezintă o componentă esenţială pentru o dezvoltare armonioasă. Alături de vitamine şi calciu, un rol important în procesul de creştere a celor mici îl are magneziul.
Conform unui studiu realizat de Linus Pauling Institute, din cadrul Universităţii de Stat Oregon, organismul are nevoie de magneziu pentru a reţine energia din alimente. Acest nutrient este un element util pentru copiii foarte activi, care au nevoie de energie pentru activităţile zilnice. Potrivit oamenilor de ştiinţă, alături de Vitamina D şi calciu, magneziul contribuie la menţinerea unui sistemul osos adecvat.
Studiile citate de Nestlé Nesquik arată că, până la vârsta de trei ani, organismul are nevoie de aproximativ 40-80 mg magneziu/zi. Specialiştii spun că necesarul zilnic creşte progresiv la 120 mg/zi la 4-6 ani, până la 170 mg/zi pentru copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 10 ani.
Pentru a include magneziul în alimentaţia zilnică a celor mici, părinţii le pot prepara mâncăruri ce conţin cereale integrale, legume verzi, nuci, brânză tofu, banane sau făină de ovăz. Este suficient ca alimentele care conţin magneziu să fie introduse în meniu o dată la câteva zile în preparate diverse, pentru a oferi varietate celor mici.
Ca parte dintr-o alimentaţie echilibrată şi diversificată, alături de hrana care conţine magneziu, părinţii pot include în meniul zilnic şi un pahar de lapte cu cacao instant. Acest amestec asigură copiilor 30% din cantitatea zilnică recomandată de calciu şi 15% din doza zilnică recomandată din vitaminele: C, E, B1, B3, B6 şi B9.
Este recomandat ca sursel