Reprezentanţii Campaniei Salvaţi Roşia Montană consideră că publicul a fost informat eronat cu privire la rezultatele referendumului şi acesta a fost ilegal şi ilegitim, arată un comunicat de presă.
Decizia Consiliului Judeţean Alba de organizare a acestei consultări populare a fost încă de la început contestată de societatea civilă şi locuitorii Roşiei Montane ce se opun proiectului minier, arătând că referendumul, în forma propusă, este un pur exerciţiu de PR, fără valoare legală.
"Cu toată campania agresivă a RMGC, a plaselor pline de cadouri şi a vestelor îmblănite împărţite, moţii s-au prezentat în număr scăzut la vot. Nici manipulările din mass-media, care continuă chiar şi în acest moment să prezinte date false cu privire la referendum, nici presiunea primarilor nu i-au putut determina pe locuitorii Apusenilor să susţină moartea prin cianurare a localităţilor din care provin. Viitorul nostru va fi unul fără cianură" a declarat Eugen David, preşedintele Alburnus Maior.
"Imediat după închiderea urnelor, mass-media a practicat o dezinformare în masă în ceea ce priveşte rezultatele referendumului. Televiziunile şi presa online au comunicat în mod repetat ştirea potrivit căreia la referendum ar fi participat peste 70% din populaţia zonei, care s-ar fi exprimat în mare majoritate pentru repornirea mineritului. În ciuda anunţării datelor oficiale de către BEC şi a invalidării referendumului, mass-media a continuat să dezinformeze şi să manipuleze opinia publică, asumându-şi editorial discursul companiei miniere de câştigare a referendumului", se precizează în comunicat.
F.A. Reprezentanţii Campaniei Salvaţi Roşia Montană consideră că publicul a fost informat eronat cu privire la rezultatele referendumului şi acesta a fost ilegal şi ilegitim, arată un comunicat de presă.
Decizia Consiliului Judeţean Alba de organizare a acestei consultăr