Cum a negociat UDMR miercuri seara intrarea la guvernare (Gândul) - Cei 118 nepoftiţi din Parlamentul României (Adevărul) - USL îşi ia promisiunile inapoi! (Evenimentul Zilei) - Mediul de afaceri cere simplificarea guvernului, nu mai mulţi miniştri şi mai multe ministere (Ziarul Financiar) - Primul efect benefic al zăpezii (România Liberă)
Strâmbăciunea electorală nu se repară pe genunchi (Jurnalul Naţional)
Nici nu s-au terminat bine alegerile, premierul nu-i nominalizat, Băsescu se simte presat, structura şi repartizarea oficială a mandatelor nu au apărut în Monitorul Oficial, dar deja nu-i bine. Parlamentul e prea mic pentru o componenţă atât de mare, aleşii nu-s de soi, au intrat d-ăia de pe podium nevalidaţi de majoritate. Victor Ciutacu e de părere că “iniţiativa Antenei 3, de modificare rapidă a legii electorale, e bună. Procedural, e nevoie de semnături fizice multe, cu CNP-uri ataşate, dar şi o consistentă presiune media, susţinută de societate, e utilă. Pentru că îndeamnă la acţiune politică şi la respectarea unei promisiuni: modificarea unei strâmbăciuni morale, care n-ar fi fost posibilă fără complicitatea blamabilă a presei, care (inteligent manipulată de Băsescu) a urlat ca proasta că vrea uninominal fără să aibă habar despre ce perorează”.
Cum a negociat UDMR miercuri seara intrarea la guvernare. Ponta vrea, dar mai are un singur obstacol: Crin Antonescu (Gândul)
Victor Ponta a încercat miercuri seara să bată palma cu UDMR pentru o guvernare comună, însă s-a lovit de opoziţia lui Crin Antonescu şi a lui Daniel Constantin (PC). În aceste condiţii, Victor Ponta a amânat decizia pentru duminică, după ce a evocat posibilitatea ca Uniunea să aibă o participare la nivel de secretari de stat în Guvern. La negocierile USL-UDMR, s-a discutat despre păstrarea maghiarilor în deconcentrate şi a prefecţilor sprijiniţi de Uniune.