Bugetul pentru anul 2013 va fi fundamentat, cel mai probabil, pe o creştere economică de 1,8% din PIB, a declarat pentru gândul Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).
"În urma discuţiilor pe care le-am avut cu cei de la Comisia de dialog social din Ministerul Finanţelor Publice pentru 2013 ministerul ia deocamdată în calcul şi va încerca să construiască bugetul pe o creştere economică de 1,8%. Prognozele variază între 0,8 şi 1,2%", ne-a precizat Pârvan.
În urmă cu două săptămâni, Comisia Naţională de Prognoză (CNP) estima în "Prognoza pe termen mediu 2012-2016 - varianta de toamnă" o creştere economică de 2% din PIB pentru anul viitor.
La începutul anului, Banca Mondială (BM) anticipa pentru 2012 o creştere economică de 1,5% din PIB, prognoza fiind revizuită negativ până la 0,8% din PIB în vară. Cea mai recentă prognoză FMI indică un avans al economiei de 0,9% din PIB, de la 1,8%-2,3% în ianuarie, în timp ce Comisia Europeană anticipează o creştere de 0,8%, iar Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) 0,5% din PIB, de la 1,1% la începutul anului
Potrivit celei mai recente analize a economiştilor de la grupul austriac Erste, prezent în România prin BCR, cea mai mare bancă locală după valoarea activelor deţinute, economia României va stagna în acest an, din cauza intrării zonei euro în recesiune. Anterior, analiştii Erste anticipau o creştere economică de 0,7% din PIB pentru România.
În iarna anului trecut, guvernul Boc a prezentat un buget fundamentat pe o creştere economică de 1,8%-2,3% din PIB, însă în urma discuţiilor cu FMI prognoza a fost revizuită la 1,5% din PIB.
Bugetul pentru anul 2013 va fi fundamentat, cel mai probabil, pe o creştere economică de 1,8% din PIB, a declarat pentru gândul Cristian Pârvan, secretar general al Asociaţiei Oamenilor de Aface