Narcisa Iorga
Mai mulți membri CNA - Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Ioan Onisei şi Mircea Deacă - au refuzat să discute, în şedinţa de joi a CNA, cazul OTV, post care a continuat campania electorală şi duminică, în ziua votării. Iorga a pretextat că acest caz este analizat la "presiunea politică" a premierului Victor Ponta, care a fost contracandidat al lui Dan Diaconescu la alegerile parlamentare.
Cristina Trepcea, membru al CNA, a afirmat că OTV a continuat campania electorală şi duminică, în ziua votării, până la închiderea urnelor, fiind încălcată grav legislaţia audiovizualului.
"Ce a făcut OTV nu se compară cu ce au făcut celelalte televiziuni niciodată. Cei de la OTV au arătat că, pentru ei, Legea audiovizualului nu există. Nu avem cum să comparăm ceea ce se întâmplă la OTV - ceea ce s-a întâmplat duminica asta îi singularizează dincolo de orice fel de comparaţie - cu ceea ce se face la celelalte televiziuni", a spus Cristina Trepcea, potrivit Mediafax.
În schimb, Narcisa Iorga a susţinut că preocuparea CNA faţă de OTV este "una în nişte conjuncturi nu tocmai corecte".
"Vreme de doi ani de zile, între 2010 şi 2012, OTV a făcut publicitate politică în afara campaniei şi a primit sancţiuni minore. Am permis publicitate politică deşănţată, am încercat să luăm măsuri doar în 2012, când anumite forţe politice au început să fie deranjate. Câtă vreme premierul României vine şi trage de urechi CNA că nu sancţionează OTV, mi se pare că e o presiune politică evidentă. Eu o să refuz să discut cazul OTV", a spus Narcisa Iorga.
Ea a propus ca, în cazul în care restul membrilor CNA vor dori să fie discutat cazul OTV, să analizeze şi "câte ore de publicitate politică, mascată sau nemascată", s-a făcut la alte posturi private naţionale de televiziune. Iorga a mai spus şi că, luni seară, în emisiunea moderată de Mihai Gâdea la Antena 3, şeful de c