Parlamentul își reiterează opinia că politica „mai mult pentru mai mult” ar trebui să se bazeze pe criterii clar definite.
Socialistii verzii si celelalte grupuri politice mai mici din Parlamentul European au repurtat astazi o victorie in fata Grupului Partidului Popular European, cand raportul intocmit de eurodeputata slovaca Monika Flasikova Benova a primit sustinerea camerei legislative europene.
„Popularii nu au fost de acord cu dreptul femeilor de a face avort si cu drepturile LGBT, declarandu-se pentru familia traditionala, insa noi sustinem in raport atat drepturile LGBT cat si familia traditionala,"
a declarat raportoarea.
Raportul vorbeste si despre sanatatea reproductiva a femeilor dar si despre drepturile minoritatilor, mai ales ale minoritatii roma.
„Multi membri ai PE au pus la indoiala importanta drepturilor omului in interiorul UE. Suntem atat de atenti la tarile terte, la cele candidate, dar o data ce o tara este in UE constatam ca nu avem suficiente mecanisme pentru apararea drepturilor omului," a spus si Renate Weber, raportor din umbra din partea grupului liberal, ALDE.
Parlamentul European solicită instituțiilor Uniunii Europene să conlucreze în vederea implementării adecvate pentru a îndeplini angajamentul Uniunii prevăzut în tratat, de a-și conduce politicile externe pe baza drepturilor omului, a valorilor democratice și a statului de drept, într-o manieră principială și sigură, evitând standardele duble.
In rezolutia adoptata miercuri, Parlamentul European regretă că „în unele democrații recente justiția selectivă se manifestă adesea sub masca statului de drept și a războiului împotriva corupției; regretă că justiția selectivă a devenit ceva mai mult decât un mijloc de răzbunare politică și de reglare de conturi cu opozanții politici, prin intimidarea și marginalizarea