Franklin Templeton este nemulţumit de modul de selecţie a noilor membri CA la Electrica Distribuţie Muntenia Nord, doi fiind afiliaţi politic, dar şi de blocarea procesului la Aeroporturi Bucureşti, unde nu a fost prelungit mandatul reprezentantului FP.
Franklin Templeton Investment Management Limited îşi exprimă profunda dezamăgire cu privire la modalitatea în care FDEE Electrica Distribuţie Muntenia Nord a finalizat procesul de selecţie pentru noii membri ai Consiliului de Administraţie, pe baza cerinţelor Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor de stat. De asemenea, FT este dezamăgit de modalitatea în care Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii blochează procesul de selecţie al unui Consiliu independent şi decide să nu prelungească mandatul candidatului recomandat de Fondul Proprietatea în cazul CN Aeroporturi Bucureşti", se arată într-un comunicat.
FT susţine că Electrica Distribuţie Muntenia Nord, companie controlată de stat, a desemnat trei membri pentru Consiliul de Administraţie care nu s-au clasat în topul candidaţilor rezultat în urma evaluării efectuate atât de către consultantul independent de resurse umane implicat în procesul de selecţie, cât şi de comitetul pentru nominalizare şi remunerare al companiei. Doi dintre aceştia sunt afiliaţi politic, respectiv Darius Meşca (PSD Ploieşti) şi Aurel Gubandru (PSD Buzău).
Franklin Templeton solicită acţionarului majoritar al distribuitorului de electricitate, Electrica SA şi Ministerului Economiei, să facă publică justificarea pentru numirile care nu ţin cont de clasamentul candidaţilor rezultat din procesul de selecţie.
În cazul Aeroporturi Bucureşti, procesul de selecţie pentru numirea unui nou Consiliu de Administraţie a fost suspendat fără stabilirea unor termene clare pentru finalizarea acestuia, după ce Ministerul Tra