> Trei ani le-au trebuit investigatorilor să o desluşească
Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Suceava desfăşoară cercetări într-un dosar penal privind fapte de evaziune fiscală, complicitate la evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, faţă de 4 persoane care, în perioada august decembrie 2009, au creat prin activităţi infracţionale de natură economică un prejudiciu de 1.136.596 lei.
Petria G., de 47 de ani, din municipiul Suceava, în calitate de administrator la o societate comercială din Suceava, în perioada noiembrie-decembrie 2009, profitând de starea de insolvenţă a societăţii pe care o administra, a făcut achiziţii de bunuri de la o firmă din Bistriţa şi de la un magazin angro din Suceava, pe care ulterior le-a comercializat, în regim de taxare inversă, către două societăţi comerciale din Vatra Dornei şi Oşorhei – Bihor, în baza a 71 facturi fiscale, în valoare totală de 3.803.192 lei, creând doar aparenţa de legalitate a acestor operaţiuni.
În realitate, mărfurile erau comercializate către alţi consumatori finali, cu scopul de a nu se plăti TVA la stat. Suma datorată la Fisc este de 718.501 lei.
„În perioada septembrie-octombrie 2009, Petria G. a făcut achiziţii de mărfuri de la o societate din Bucureşti, pe care ulterior le-a comercializat către diferite persoane fizice şi juridice, fără a colecta TVA aferentă, pentru crearea aparenţei de legalitate a acestor operaţiuni fiind întocmite facturi fiscale false prin care se atesta în mod necorespunzător că mărfurile au fost comercializate către o firmă din Palanca-Bacău, în această modalitate învinuitul sustrăgându-se de la plata TVA către stat în sumă de 164.089 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.
În perioada septembrie-noiembrie 2009, profitând de starea de insolvenţă a societăţii pe care o administra, omul