N-a picat doar transferul de la Molde, ci un argument: mirajul cluburilor din Bucureşti pur şi simplu n-a funcţionat asupra provincialilor din Norvegia
Au început discuţiile despre transferuri.”Vom face echipa în aşa fel încît să cîştigăm toate meciurile din campionat, pentru noi Europa League e pe planul doi”, a spus Reghecampf.
Titlul şi apoi Europa nu reprezintă tocmai varianta ideală pentru cei care visează la încă un “sfert” românesc în primăvară. Reghecampf a adăugat, repede, că el şi conducerea clubului au planuri şi pe termen îndelungat: să construiască “o echipă care să poată juca în Champions League”.
Pentru victorii în Liga 1, Steaua n-are nevoie să facă mari manevre în mercato. În formula actuală, lot plus tehnician, roş-albaştrii au defilat prin campionat. Sezonul e lung şi, pentru orice eventualitate, e bine să ai încă un prim “11″ odihnit în vestiar. Dar întăriri numeroase nu se impun. Se impun doar liniştea la echipă şi o monitorizare atentă a consumului de carne de porc pe cap de jucător. Pauza de vreme rea are capcanele ei.
S-au anunţat, totuşi, plecările: Machado, Rocha, Martinovici, Dumitraş şi Tibi Bălan. Pleacă rezervele şi e nevoie de alte rezerve în locul lor. N-ar trebui să fie prea greu de găsit, la cîţi jucători liberi de contract au apărut sau vor apărea în Liga 1.
Pentru Europa League, teoretic, obiectivul numărul doi, şi pentru Champions League, obiectivul obiectivelor, e nevoie de mai mult. E nevoie de o strategie. Deocamdată, strategia Stelei se rezumă la “Maxim şi unii, alţii”. Jucătorul Pandurilor este o ţină veche a roş-albaştrilor. Cu cît se învecheşte, cu atît se face mai bun şi, inevitabil, îi creşte preţul. Conducerea clubului gorjean dă asigurări că Maxim nu e de vînzare în acest moment. Dar, judecînd după afluxul de jucători de la Pandurii spre Steaua, garanţiile astea sînt doar fineţuri tactice d