Toata lumea se fereste, in zilele noastre, de carne, incercand sa consume cat mai putina sau chiar sa ajunga la o dieta vegetariana.
Totusi, carnea are beneficiile ei, motiv pentru care nu trebuie sa fie eliminata cu totul din dieta, potrivit Medical Daily.
Iata cateva dintre acestea:
1. Carnea contine o cantitate mare de proteine, acestea ajutand la refacerea celulelor si producerea anticorpilor, prevenind infectiile si intarind sistemul imunitar. In plus, contine toti aminoacizii esentiali.
2. Printre nutrientii principali din carne se afla fierul, zincul si seleniul. Fierul ajuta la formarea hemoglobinei, care ajuta la transportarea oxigenului prin organism. Zincul ajuta la formarea tesuturilor si la echilibrarea metabolismului, iar seleniul distruge chimicalele din corp.
3. Carnea contine vitaminele A, B si D. Acestea imbunatatesc vederea, intaresc dintii si oasele si sustin sistemul nervos si sanatatea mintala.
Un alt beneficiu al carnii este intretinerea unei pieli sanatoase si stralucitoare.
Toata lumea se fereste, in zilele noastre, de carne, incercand sa consume cat mai putina sau chiar sa ajunga la o dieta vegetariana.
Totusi, carnea are beneficiile ei, motiv pentru care nu trebuie sa fie eliminata cu totul din dieta, potrivit Medical Daily.
Iata cateva dintre acestea:
1. Carnea contine o cantitate mare de proteine, acestea ajutand la refacerea celulelor si producerea anticorpilor, prevenind infectiile si intarind sistemul imunitar. In plus, contine toti aminoacizii esentiali.
2. Printre nutrientii principali din carne se afla fierul, zincul si seleniul. Fierul ajuta la formarea hemoglobinei, care ajuta la transportarea oxigenului prin organism. Zincul ajuta la formarea tesuturilor si la echilibrarea metabolismului, iar s