Va aduceti poate aminte cum a sarit Victor Ponta ca ars in octombrie cand pe site-ul Ministerului de Finante a scapat proiectul care prevedea cresterea cu 16% a taxelor si impozitelor locale incepand de anul viitor.
A acuzat Ministerul Finantelor ca nu l-a consultat, mai avea putin si-l demitea pe secretarul de stat Liviu Voinea.
Proiectul a disparut imediat, in timp ce premierul explica linistitor ca hotararea majorarii sau nu apartine strict autoritatilor locale. Mai mult, ministrul Mircea Dusa sustinea ca nici macar nu este posibila o astfel de majorare daca este decisa cu mai putin de 6 luni inainte de inceperea noului an.
Putea Victor Ponta sa-l bata cu cureaua uda pe Liviu Voinea, ca aceasta majorare era inevitabila pentru ca este prevazuta in Codul Fiscal si este, in acelasi timp, o conditie asumata in acordul cu FMI.
Ar fi trebuit realizata inca din primavara, dar nici Guvernul Ungureanu nu s-a inghesuit la asa ceva inainte de alegerile locale.
Si iata ca nici n-a trecut o saptamana de la alegeri, adica n-a trecut o saptamana de cand USL s-a vazut cu toti sacii in caruta, ca majorarea cu 16% a taxelor si impozitelor locale a devenit ordonanta de urgenta, adoptata in mare graba pentru ca, dupa expirarea mandatului actualului Parlament, adica dupa 20 decembrie, Cabinetul Ponta va deveni interimar si nu va mai putea lua astfel de hotarari.
Aflam tot de la Palatul Victoria ca bugetarii carora li se promisesera lapte si miere in campania electorala raman si in 2013 fara tichete de masa, cadou sau de vacanta, iar Educatia, pentru ale carei drepturi USL se lega periodic cu lanturile in fata biroului lui Daniel Funeriu, nu va primi nici in 2013, ca sa vezi!, cele 6 procente din PIB impuse de lege. Si, in general, vom avea un buget de austeritate. Parca era un cuvant interzis, din ce-mi aduc amint