CNA urma sa dezbata, joi dupa-amiaza, derapajele inregistrate de OTV si cateva cazuri semnalate de birourile electorale privind posibile nereguli pe alte posturi, in ziua alegerilor, cand orice mesaj electoral era interzis pe televiziuni. Dezbaterile s-au blocat, insa, inainte sa inceapa. O parte dintre membrii CNA, precum Cristina Trepcea, sustineau ca OTV - care a transmis mesaje electorale pe tot parcursul zilei de duminica - trebuie discutat separat. Alti membri, precum Narcisa Iorga sau Ioan Onisei, au afirmat ca se incearca discutarea separata a cazului OTV din cauza "domnului deputat Ponta" si ca ar fi corect sa fie discutate abaterile tuturor posturilor pe baza unor montiroizari care nu erau disponibile astazi. Sedinta s-a blocat, din lipsa de cvorum, la scurt timp dupa ce membrii CNA Narcisa Iorga si Valentin Jucan au parasit sala.
Luni, liderul USL Victor Ponta anunta ca va solicita CNA "nu ca prim ministru, ci ca deputat" sa aplice legea audiovizuala pentru toata lumea. El a invocat "incalcarea tuturor regulilor de catre o singura televiziune", in conditiile in care celelalte posturi au respectat legea sau sunt sanctionate, afirmand ca ar exista un "regim juridic discretionar in care unii sunt mai egali decat altii".
Victor Ponta nu s-a referit, in mod explicit, la OTV, post controlat de contracandidatul lui Ponta in alegeri Dan Diaconescu si care a transmis mesaje electorale pe tot parcursul zilei de duminica. Cazul OTV figura in mod aparte pe agenda discutiilor de la CNA de astazi, alaturi de cateva cazuri de posibile nereguli la alte televiziuni, semnalate de birourile electorale.
Aceasta situatie a determinat cativa membri CNA, indeosebi Narcisa Iorga, sa afirme ca forul audiovizual ar face diferentiere intre OTV si alte posturi "unde s-au inregistrat derapaje foarte grave" tocmai pentru ca asa ar fi cerut Victor Pont