Mai puţin de jumătate dintre elevii care au participat la simularea de bacalaureat au obţinut rezultate peste 6. În plus, niciun elev nu a obţinut 10 curat, numărul celor care au luat înte 9 şi 10 fiind de doar 125 pe total judeţ.
Cu toate acestea, rezultatele sunt rezonabile în opinia inspectorului general şcolar Valentin Cuibus, care spune că nu ar trebui insitat în acest moment pe note.
„La testele naţionale ceea ce ne interesează în acest moment nu este nota, ci semnalul, în special la clasa a XII-a, unde, abia acum hotărăsc materiile la alegere din care dau”, a explicat Cuibus.
Subiectele au fost mai grele decât ceea cele din vară, potrivit şefului Inspectoratului Şcolar Judeţean. „Am preferat să mergem pe subiecte un pic mai dificile pentru ca ei să perceapă că examenul este foarte serios”, a declarat Cuibus.
Printre liceele cu promovabilitate peste 80% se numără: Colegiul Naţional „Emil Racoviţă”, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu”, Liceul Teoretic „Gheorghe Şincai” şi Liceul Teologic Baptist „Emanuel”. Sub 20% promovabilitate s-a înregistrat la: Grupul Şcolar de Protecţia Mediului, Colegiul Tehnic de Transporturi Transilvania, Grupul Şcolar „Aurel Vlaicu”, Grupul Şcolar „Someş”Dej, Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, Colegiul Tehnic „Dr. Ioan Ratiu” Turda şi la Grupul Şcolar „SAMUS”
Din număr total al elevilor înscrişi 5764 (inclusiv seral şi rute complementare) s-au prezentat la simulare 4926, adică 85,46%. Procentul a fost mult tras în jos de elevii de la seral, care s-au prezentat doar în procent de 10% la examene.
Mai puţin de jumătate dintre elevii care au participat la simularea de bacalaureat au obţinut rezultate peste 6. În plus, niciun elev nu a obţinut 10 curat, numărul celor care au luat înte 9 şi 10 fiind de doar 125 pe