Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Ioan Onisei şi Mircea Deacă au refuzat să discute, în şedinţa de joi a CNA, cazul OTV, post care a continuat campania electorală şi duminică, în ziua votării, Iorga spunând că acest caz este analizat la "presiunea politică" a premierului Victor Ponta.
Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) ar fi trebuit să analizeze, joi, la punctul al treilea de pe ordinea de zi, rapoarte ale Direcţiei Monitorizare din CNA cu privire la emisiunile difuzate la posturile de televiziune şi radio centrale în campania pentru alegerile parlamentare, în perioada 3 - 9 decembrie, şi reclamaţii privind emisiunile din campanie.
La momentul începerii discuţiei la acest punct, la şedinţa CNA nu participa Gelu Trandafir, unul dintre membrii Consiliului, care a fost însă prezent la prima parte a şedinţei de joi.
Totodată, Valentin Jucan a spus că nu vede de ce membrii CNA ar mai analiza acum rapoarte care nu au fost analizate săptămâna trecută în şedinţele Consiliului. "Vom constata că doar OTV a încălcat legislaţia", a spus revoltat Jucan.
În schimb, Cristina Trepcea, un alt membru al CNA, a spus că OTV a continuat campania electorală şi duminică, în ziua votării, până la închiderea urnelor, fiind încălcată grav legislaţia audiovizualului.
"Ce a făcut OTV nu se compară cu ce au făcut celelalte televiziuni niciodată. Cei de la OTV au arătat că, pentru ei, Legea audiovizualului nu există. Nu avem cum să comparăm ceea ce se întâmplă la OTV - ceea ce s-a întâmplat duminica asta îi singularizează dincolo de orice fel de comparaţie - cu ceea ce se face la celelalte televiziuni", a spus Cristina Trepcea.
Acţionarul principal al postului OTV este Dan Diaconescu, care a fost şi candidat pentru un mandat de deputat în Colegiul 6 Târgu-Jiu. Diaconescu l-a avut drept contracandidat pe Victor Ponta.
Totuşi, Narcisa Iorga a sus